preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Modni tehničari u Strasbourgu

 HANDS WOMEN, Strasbourg, 3. i 4. studenoga.2018.

U Strasbourgu, Kongresnoj dvorani pri Vijeću Europe od 3. do 4. 11. 2018. održan je međunarodni forum - izložba „Hands Women“.

Strukovna škola Sisak predstavila se radovima svojih učenica i dvjema kolekcijama koje su proteklih godina postigle najveći uspjeh na državnom natjecanju učenika tekstilne struke Dani odjeće.

Učenice koje se obrazuju za novo zanimanje modnog tehničara, Iva Milaković i Marija Štrk, s mentoricom prof. Sanjom Tomašinec, imale su priliku upoznati vrhunske proizvode i unikate koje proizvode žene te prikazati kolekcije „Nova rubina u mojem ormaru“ i „Zalistavac na modernom odjevnom predmetu“.


U Strasbourgu, Kongresnoj dvorani pri Vijeću Europe od 3. do 4. 11. 2018. održan je međunarodni forum - izložba „Hands Women“. Manifestaciji su nazočile žene poduzetnice iz Rusije, ZND-a (Zajednica neovisnih država bivše SSSR), Europe i Azije. Između tridesetak izlagačica, posebno se istaknula delegacija Sisačko-moslavačke županije koju su predstavljali: Strukovna škola Sisak, Jasminka Luketić Domitrović s etno kuglicom „Hrvatica“, Ivana Damjanović s proizvodnim programom 2SISTERS i Udruga „Đeram“ Dragotinci s tradicijskim proizvodima.

Naše žene poduzetnice imale su čast otvoriti manifestaciju u Strasbourgu pjesmom, pa se „Letovanić, Letovanić selo pokraj Kupe“ zaorilo Kongresnom dvoranom pri Vijeću Europe.

Strukovna škola Sisak predstavila se radovima svojih učenica i dvjema kolekcijama koje su proteklih godina postigle najveći uspjeh na državnom natjecanju učenika tekstilne struke Dani odjeće.

Učenice koje se obrazuju za novo zanimanje modnog tehničara, Iva Milaković i Marija Štrk, s mentoricom prof. Sanjom Tomašinec, imale su priliku upoznati vrhunske proizvode i unikate koje proizvode žene te prikazati kolekcije „Nova rubina u mojem ormaru“ i „Zalistavac na modernom odjevnom predmetu“. Ovacije gledatelja prilikom modne revije uoči gala večere, čestitke za originalnost i izvedbu prikazanih kolekcija stvarni su pokazatelj vrijednosti rada s učenicama. Djevojke su pri tom naučile kako se treba prezentirati, kako izgleda rad kreatora iza pozornice te koje su dobre strane njihovog budućeg zanimanja.

Izložba primijenjene umjetnosti, etnografije, humanitarnih događanja, modnih revija, izložbi fotografija, koncerata s etnografskim zbirkama organizira se s ciljem rješavanja aktualnih problema i pitanja s kojima se suočavaju žene diljem svijeta.

Jedinstvena je platforma za okupljanje žena različitih vjerskih uvjerenja i političkih stavova gdje se planira raspravljati o najaktualnijim temama i priliku za pronalaženje partnera, ulagača i investicijskih prilika jer je „Hands Women“ razvijena kao svjetska zajednica koja aktivno promovira razvoj malih i srednjih poduzeća kojima upravljaju žene poduzetnice i uspješno integrira napredne ekonomske tehnologije.

Delegacija Sisačko-moslavačke županije prezentirala je tradiciju svoga kraja pretočenu u suvenire i rukotvorine, a zahvaljujući Strukovnoj školi Sisak ostalim sudionicama je prezentirana važnost rada s mladima i stjecanje osnovne strukovne naobrazbe te kako se tradicija i moderni dizajn mogu koristiti u stvaranju novih modnih kreacija.

Izvrsno predstavljanje Strukovne škole zapaženo je od strane ruskih predstavnica i pozvani smo na razmjenu diljem Ruske federacije što ćemo, nadam se, ostvariti putem idućih školskih projekata.

Pozivi u Moskvu, Ufu (Baškirija), Kazan (Republika Tatarstan), Nizhny Tagil (Ural) i prekrasne žene, umjetnice i poduzetnice koje su bile oduševljene našim radom s učenicama, stvarni su nam poticaj i nadamo se da će Strukovna škola ostvariti suradnju s novim i nepoznatim dijelovima Europe i Azije.


Izvor: Sanja Tomašinec

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SANJA GLIBO   datum: 9. 11. 2018.

Škola za život

 

Dragi naši učenici i roditelji, sve što Vas zanima  o provođenju Eksprementalnog programa "Škola za život" može naći na sljedećem linku https://skolazazivot.hr/


Modni tehničar

Priloženi dokumenti:
Modni tehnicar.docx


Lajkaj nas!

Korisni linkovi

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Udžbenici

Popis odabranih udžbenika za školsku godinu 2018./2019.

Obvezni udžbenici su označeni žutom bojom.

 

Priloženi dokumenti:
Popis udzbenika sk god2018.xls

preskoči na navigaciju