preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

"Od znanja do djelovanja"

Učenici 3.b sudjelovali su na prvom natjecanje za srednjoškolce Sisačko-moslavačke županije pod nazivom „Od znanja do djelovanja“.


Kroz suradnju Gimnazije Sisak s Gradskim društvom Crvenog križa Sisak, UNHCR-om, Sisačko-moslavačkom županijom i Agencijom za odgoj i obrazovanje održano je prvo natjecanje za srednjoškolce Sisačko-moslavačke županije pod nazivom „Od znanja do djelovanja“  koje se održalo u Gimnaziji Sisak u srijedu, 21. ožujka 2018.g. Na natjecanju je sudjelovalo 7 srednjih škola s područja SMŽ-a među kojima su se, po prvi puta na ovakvom tipu natjecanja, našli i učenici Strukovne škole Sisak. Našu školu predstavljali su učenici 3.b razreda: Katarina Budimir, Georgij Grubar i Matija Filipović te Ivan Borić i Dario Štivčić kao rezerve. Svaka škola mogla se natjecati s najviše 3 tima. Tim naše škole zauzeo je 11.mjesto.  Mentorica učenicima bila je Nataša Perković, prof.

Natjecanje je bilo ekipno, a sastojalo od dva dijela: testa znanja poznavanja  rada i djelokruga nadležnosti svjetskih organizacija kao što su Ujedinjeni narodi, s posebnim naglaskom na UNHCR, Međunarodni odbor Crvenog križa, institucije Europske Unije te poznavanja ljudskih prava i mehanizama zaštite ljudskih prava u RH. U drugom dijelu natjecanja, u koje se plasiralo deset najuspješnijih ekipa po rezultatima testa, učenici su imali zadatak prezentirati jednu od zadanih tema koje su pripremali za natjecanje s ciljem prepoznavanja i obrazloženja globalnih problema te predstavljanja i obrazloženja mogućeg rješenja. Teme su se odnosile na aktualna politička zbivanja te svjetske humanitarne i izbjegličke krize, a obuhvaćale su širok spektar problema: od budućnosti EU i prava regija na samoopredjeljenje do ekonomskog rasta Kine i problema Rohingya u Mijanmaru.

 Povjerenstvo u sastavu: Nevenka Jelačić - Lončarić, prof.  Viša savjetnica za nacionalne programe u AZOO, Tomislav Ogrinšak, mr.sc. Viši savjetnik za nacionalne programe u AZOO, Darjan Vlahov, prof. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport, SMŽ, Kristina Sučić Voditeljica odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport, Grad Sisak, Ivana Zadražil Vorberger, prof. soc. ped. Služba za rad s mladima i volonterima, HCK i Kristina Benić Belavić, UNHCR Hrvatska, nije imalo jednostavan zadatak, jer su učenici pokazali zavidnu razinu poznavanja problema i prezentacijskih vještina

Nataša Perković


Izvor: Nataša Perković
Priloženi dokumenti:
P1070632.JPG (3.46 MB)
P1070629.JPG (3.85 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 23. 3. 2018.

Škola za život

 

Dragi naši učenici i roditelji, sve što Vas zanima  o provođenju Eksprementalnog programa "Škola za život" može naći na sljedećem linku https://skolazazivot.hr/


Lajkaj nas!

Korisni linkovi

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Udžbenici

Popis odabranih udžbenika za školsku godinu 2018./2019.

Obvezni udžbenici su označeni žutom bojom.

 

Priloženi dokumenti:
Popis udzbenika sk god2018.xls

preskoči na navigaciju