preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

UPIS U I. RAZRED

Zajednički kriterij vrednovanja:

- prosjeci svih zaključnih ocjena svih predmeta na dvije decimale u posljednja četiri razreda osnovnoga obrazovanja

- zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz Hrvatskog jezika, Matematike i prvog stranog jezika

Zanimanje

Predmeti značajni za upis

Napomena

Liječnička svjedodžba

Zidar - JMO

Stolar – JMO

Soboslikar-ličilac - JMO

Hrvatski jezik,

prvi strani jezik, Matematika

Ugovor o naukovanju

Liječnička svjedodžba Medicine rada

 

Stolar 

Odgojno-obrazovni program za zanimanje stolar omogućuje učenicima, budućim stolarima, stjecanje znanja, vještina, odnosno sposobnosti iz širokog područja obrade drva u obrtništvu i industriji. Sa završenim trogodišnjim programom, učenik-stolar će svladati rukovanje na svim klasičnim strojevima kao i rukovanje strojevima na nivou CNC (computer numeric control) tehnologije te njihovo osnovno održavanje uz primjenu svih zakonitosti zaštite na radu.

S područja drvnog i nedrvnog materijala, učenik-stolar će imati sposobnost prepoznavanja svih vrsta masivnog drva, drvnih ploča, furnira i dr. te na primjeren i učinkovit način upotrijebiti iste u cilju maksimalnog iskorištavanja i zaštite okoliša. U izradi finalnog proizvoda, svih vrsta namještaja i građevne stolarije, koristit će tehničke nacrte  kao temelj točnosti i preciznosti izrade koje će izrađivati uz pomoć računala te prezentacije kako bi dao vjernu sliku interijera. U izbornim sadržajima učenicima-stolarima nudi se spoznaja o sušenju drva te o restauraciji namještaja.

Zidar 

Obavlja poslove zidanja pojedinačnih elemenata građevine i njihovog povezivanja u stabilnu konstrukciju. Postavlja temelje, gradi zidove, stupove, stropove, mostove, betonira ceste, tunele i sl. Također postavlja hidroizolaciju, kanalizaciju, otvore za vrata i prozore te obavlja druge zidarske poslove.

Posao obavlja u svim vremenskim prilikama - na vjetru, propuhu, hladnoći, kiši, suncu i vrućini, a ponekad i u vodi. Posao uključuje zidanje - slaganje opeka, kamenih blokova ili blokova od nekog drugog materijala, te njihovo spajanje žbukom različite kakvoće i sastava. Zidar obavlja i druge poslove: postavlja hidroizolaciju, okvire za prozore i vrata i sl. Može raditi na visokogradnji*, niskogradnji ili hidrogradnji. Najčešće radi na gradilištu ili u pogonima za proizvodnju građevinskih proizvoda i montažnih elemenata. 

Soboslikar-ličilac

Soboslikar-ličilac izvodi sve faze pripreme podloge i bojanja unutarnjih i vanjskih zidnih i stropnih površina uz primjenu različitih dekorativnih tehnika. Najprije različitim postupcima kao što su struganje, izravnavanje i čišćenje, pripremaju zidove za bojenje. Zatim, najčešće u više navrata, premazuju površine gotovim ili djelomično gotovim bojama. Postavlja zidne tapete te radi na poslovima pripreme, bojanja i zaštite građevne stolarije, bravarije, namještaja i konstruktivnih elemenata.

Najčešće radi u poluzatvorenim i zatvorenim prostorima, stojeći na tlu, ljestvama ili skeli. Zanimanje je pogodno za sve koji vole raditi s bojom i ukrašavati. Nakon završenog trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja i dvogodišnjeg radnog iskustva u struci, soboslikar-ličilac može polagati majstorski ispit te otvoriti samostalni obrt.

Čekamo Vas!

Strukovna škola Sisak

Broj telefona: 044/ 530-606

 

 

 

 

 

 

Škola za život

 

Dragi naši učenici i roditelji, sve što Vas zanima  o provođenju Eksprementalnog programa "Škola za život" može naći na sljedećem linku https://skolazazivot.hr/


Lajkaj nas!
Lista linkova je prazna

Korisni linkovi

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka




preskoči na navigaciju