preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
vijesti

Međunarodno natjecanje iz Informatike i računalnog razmišljanja 2018 Vijest ima dokument u privitku

        Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče Informatiku i računalno razmišljanje među  nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. 

Ove se godine i Strukovna škola Sisak aktivno uključila u ovaj projekt. Na natjecanju koje se održalo od 12. do. 16. studenoga 2018. na CARNetovom sustavu Loomen sudjelovalo je 6 učenika naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA GLIBO  datum: 4. 12. 2018. 15:59

Posjet Muzeju grada Zagreba i Hrvatskom saboru

U četvrtak, 15. studenog 2018.g. učenici 2.a, 4.a i 4.b posjetili su Muzej grada Zagreba i Hrvatski sabor. Stručni posjet organiziran je u okviru nastave povijesti  te politike i gospodarstva.  Voditeljice stručnog posjeta bile su profesorice  Lidija Picek i Nataša Perković.

Muzej grada Zagreba učenici su obišli uz stručno vodstvo. Posjetili su i izložbu „100 godina skijanja u Zagrebu“ na kojoj su imali priliku vidjeti olimpijske medalje i pehare Kostelića.

U Saboru su učenici uživo prisustvovali sjednici, obišli zgradu te razgovarali sa saborskim zastupnicima. Puni pozitivne energije slobodno vrijeme proveli su u Areni centru.

 Nataša Perković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 11. 2018. 17:27

Dan otvorenih vrata Fakulteta prometnih znanosti

U utorak, 30. listopada 2018. godine održan je Dan otvorenih vrata Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu za učenike srednjih škola. Dan otvorenih vrata organiziran je u znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Učenici srednjih škola prisustvovali su uvodnom predavanju na kojem su Fakultet i njegove studijske programe predstavili dekan Fakulteta prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić i prodekan za nastavu i studente doc. dr. sc. Ivan Grgurević. O mogućnostima zaposlenja i zapošljivosti nakon završetka studija govorio je dr. sc. Krešimir Vidović iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

U sklopu Dana otvorenih vrata fakulteta održana je i radionica projekta DANUBE SKILLS kojoj su prisustvovali i učenici 4.b razreda (nautičari unutarnje plovidbe i tehničari cestovnog prometa), voditelji Stjepan Bublić i Karl Klobučar.

Nautičari unutarnje plovidbe sudjelovali su u samom radu radionice i na kraju dobili certifikate o odslušanom programu Dunavskih vještina u sklopu projekta INTERRRG i poklon paket sa promotivnim materijalima.

   Željka Tuškanac mag.ing.traff.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 11. 2018. 16:43

Modni tehničari u Strasbourgu Vijest ima dokument u privitku

 HANDS WOMEN, Strasbourg, 3. i 4. studenoga.2018.

U Strasbourgu, Kongresnoj dvorani pri Vijeću Europe od 3. do 4. 11. 2018. održan je međunarodni forum - izložba „Hands Women“.

Strukovna škola Sisak predstavila se radovima svojih učenica i dvjema kolekcijama koje su proteklih godina postigle najveći uspjeh na državnom natjecanju učenika tekstilne struke Dani odjeće.

Učenice koje se obrazuju za novo zanimanje modnog tehničara, Iva Milaković i Marija Štrk, s mentoricom prof. Sanjom Tomašinec, imale su priliku upoznati vrhunske proizvode i unikate koje proizvode žene te prikazati kolekcije „Nova rubina u mojem ormaru“ i „Zalistavac na modernom odjevnom predmetu“.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA GLIBO  datum: 9. 11. 2018. 12:14

Stipendija

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2018./2019. godini.
Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici:https://branitelji.gov.hr/o-ministarstvu-15/javne-rasprave/natjecaji/aktualni-natjecaji-921/921

  :: opširnije :: 


objavio: Biserka Kuzmić  datum: 24. 10. 2018. 15:14

Posjet Luci Crnac

22. rujna 2018. godine učenici 3.b2  i 4.b2  bili su u posjetu Luci Crnac (u organizaciji vanjskih suradnika stručnih predmeta Željke Tuškanac i Željka Radića) te obišli brodove koji se nalaze u raspremi.

Posjet Luci Crnac je organiziran u sklopu stručnih predmeta i stručne prakse a učenici su se imali priliku upoznati s tehnologijom prijevoza rijekom Savom te dijelovima brodske konstrukcije i vođenjem brodske dokumentacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 10. 2018. 14:30

Tribina „Mojih prvih pet u EU – Kakvu budućnost želim?“

11. listopada 2018. učenici 4.a i 4.b sudjelovali su na tribini „Mojih prvih  pet u EU – Kakvu budućnost želim?“, koja se održala u prostoru TZ grada Siska.

Razgovaralo se o pravima europskih građana,  europskoj javnoj politici te procesu donošenja odluka u zemljama EU-a.   Tribina je dio projekta  „Preko nastavnika do učenika“  kojeg financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova,  a sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.  Organizator tribine je GONG.

Osvrte na sadašnju situaciju u Uniji i izazove koji predstoje dali su u svojim uvodnim izlaganjima dr. dr. sc. Berto Šalaj s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i mag. pol. Dražen Hoffmann, stručni suradnik na edukacijskim programima GONG-a.

izvor: Nataša Perković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 10. 2018. 16:13

Posjet Memorijalnom centru Nikola Tesla

25.rujna 2018. učenici 2.a, 3.a i 4.a bili su u posjetu Memorijalnom centru Nikola Tesla u organizaciji profesorice fizike Ivančice Žamarije te u pratnji nastavnica Sonje Turk i Vesne Marinčić.

Učenici su imali priliku proširiti znanja o životu i radu ovog velikog izumitelja, znanstvenika i  vizionara.

Nakon vođenog obilaska rodne kuće Nikole Tesle, demonstracije bežičnog prijenosa električne energije u ispitnoj stanici te gledanja filma o njegovom životu i radu, učenici su imali priliku dokazati funkcioniranje fizikalnih zakona  u adrenalinskom parku Rizvan City.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Marinčić  datum: 1. 10. 2018. 14:43

Prvi roditeljski sastanak

U utorak, 11. rujna 2018. godine, održat će se roditeljski sastanak za roditelje učenika upisanih u  1. razredne odjele .

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA GLIBO  datum: 7. 9. 2018. 12:15

Škola za život

Dragi naši učenici i roditelji, sve što Vas zanima  o provođenju Eksprementalnog programa "Škola za život" može naći na sljedećem linku https://skolazazivot.hr/

  :: opširnije :: 


objavio: Snježana Matić  datum: 2. 9. 2018. 22:28

Stipendija za učenike koji se upisuju u I. razred 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Mogućnost stipendiranja učenika upisanih u zanimanja: autolakirer, soboslikar - ličilac, zidar, krovopokrivač, kermičar - oblagač, monter suhe gradnje, stolar, krojač.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Biserka Kuzmić  datum: 11. 6. 2018. 17:04

Pripreme za ispite Državne mature

Pripreme za ispite Državne mature održavat će se od 4. do 15. lipnja 2018. prema rasporedu koji možete pogledati pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2018. 16:38

SiMoRa Vijest ima dokument u privitku

      U okviru obilježavanja Europskog tjedna i Dana Europe, 9. svibnja 2018., učenici 2.d i 2.c posjetili su Razvojnu agenciju Sisačko-moslavačke županije (SiMoRa). Posjet je organiziran u okviru nastave politike i gospodarstva.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 5. 2018. 18:01

Dani medijske pismenosti Vijest ima dokument u privitku

     Dio učenika 2.a i 3.b razreda sudjelovao je 20.travnja 2018.g. u radionici Djeca upoznaju medije koja je organizirana u okviru  projekta Dani medijske pismenosti. Projekt  Dani medijske pismenosti  se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture. U organizaciji UNICEF-a, Agencije za elektroničke medije i brojnih partnera učenici su odradili brojne aktivnosti s ciljem  osvještavanja važnosti medijske pismenosti i pomoći  u opismenjavanju djece i odraslih. Učenici su proveli jedan dan u medijima kako bi iz prve ruke naučili kako nastaju medijski sadržaji, koja su zaduženja novinara, urednika, snimatelja, producenata i ostalih medijskih djelatnika. Osim zanimljivih predavanja, učenici su u medijima odradili  interaktivne radionice koje su se održavale pod stručnim mentorstvom profesionalnih novinara i urednika, te  imali mogućnost stvaranja svoga vlastitog  radijskog intervjua. Posjetili smo  radio postaje Antenu Zagreb, Gold FM, Enter radio, Media servis i Narodni radio. Učenike su vodili nastavnici Davor Jaredić i Nataša Perković.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA GLIBO  datum: 27. 4. 2018. 11:40

Vožnja na simulatoru Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak, 16. travnja 2018. učenici 4.b razreda Strukovne škole Sisak posjetili su Autoklub Sisak.

Učenicima je prezentirana sigurna vožnja na simulatoru, što su kasnije svi mogli isprobati. Tijekom prezentacije istaknuta su dva bitna elementa sigurnosti u prometu, brzina i sigurnosni razmak koji su ujedno među  najčešćim uzrocima prometnih nezgoda.

Suradnju s Autoklubom nastavljamo i u sljedećoj školskoj godini.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA GLIBO  datum: 20. 4. 2018. 13:19

Dani otvorenih vrata HGK Sisak

26. ožujka 2018. učenici 4.b (tehničari cestovnog prometa) bili su gosti HGK Sisak na danima otvorenih vrata. Djelatnici stručnih službi ŽK Sisak upoznali učenike s uslugama HGK, zakonskim i pravnim oblicima otvaranja trgovačkog društva i obrta te javnom ovlasti izdavanja dozvola u međunarodnom cestovnom prijevozu tereta.

                                                                                            Stjepan Bublić

  :: opširnije :: 


objavio: Biserka Kuzmić  datum: 11. 4. 2018. 10:55

"Od znanja do djelovanja" Vijest ima dokument u privitku

Učenici 3.b sudjelovali su na prvom natjecanje za srednjoškolce Sisačko-moslavačke županije pod nazivom „Od znanja do djelovanja“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 3. 2018. 11:05

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom pridružili su se učenici 1.gTEŠ razrednog odjela i njihova razrednica.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Obradović  datum: 22. 3. 2018. 08:57

Brošura - opasnosti od strujnog udara uz prugu Vijest ima dokument u privitku

Hrvatske željeznice – Infrastruktura, tiskale su brošuru (opasnosti od strujnog udara)  s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi).

Poveznica: http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf

Brošuru možete pogledati pod priloženim dokumentima.

  :: opširnije :: 


objavio: Biserka Kuzmić  datum: 26. 2. 2018. 18:53

Terenska nastava

15. veljače 2018.g.  učenici 2.b, 4.a i 4.b razreda sudjelovali su u realizaciji terenske nastave u okviru nastavnih predmeta Hrvatskog jezika,  Etike te Politike i gospodarstva.  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 2. 2018. 17:01

Energetska učinkovitost

Predstavnica Zelene Energetske Zadruge održala je predavanje o energetskoj učinkovitosti za učenike 4.a i 4.b razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Biserka Kuzmić  datum: 14. 2. 2018. 17:55

Karnevalski ugođaj u djelu Marina Držića

U veljači, mjesecu obilježavanja karnevala, isto su učinili i učenici 1.b razreda. Na satu Hrvatskoga jezika obrađivali su temu karnevala u djelu "Novela od Stanca" Marina Držića. Učenici su izrađivali maske, čitali o životu i stvaralaštvu Marina Držića, a nakon toga su izveli kratki igrokaz pod maskama. Rezultat ugodnog i zanimljivog rada je plakat "Karnevalski ugođaj u djelu Marina Držića" izložen na panou u holu škole. U realizaciji ovog nastavnog sata sudjelovale su profesorice Alenka Jug i Valentina Kardaš.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Kardaš  datum: 9. 2. 2018. 11:01

Brošura za roditelje: "Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati" Vijest ima dokument u privitku

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske objavio je brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“.

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha predmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj je roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem yezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Biserka Kuzmić  datum: 8. 2. 2018. 08:42

Advent u Zagrebu

U ponedjeljak, 18. prosinca učenici 1.gTEŠ i 3.abcTEŠ razreda posjetili su tradicionalnu blagdansku manifestaciju Advent u Zagrebu.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Obradović  datum: 20. 12. 2017. 16:30

Sat kodiranja ((Hour of Code ) Vijest ima dokument u privitku

Strukovna škola Sisak ove se godine priključila Satu kodiranja globalnom pokretu kojeg čine deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Predznanje, znanje i iskustvo u kodiranju nisu potrebni za sudjelovanje u ovom globalnom pokretu. Sat kodiranja održan je u 1.b, 2.a, 2.b. i 3.a. razredu. Sat su održale nastavnice T. Kovačić i S. Matić.

  :: opširnije :: 


objavio: Snježana Matić  datum: 18. 12. 2017. 10:07

"Kako živi narod - izvještaj o pasivnosti"

Učenici 4.a  i 4.b razreda sudjelovali su u srijedu 29.studenog 2017.g. na multimedijalnoj izložbi „Kako živi narod – izvještaj o pasivnosti“. Autorica izložbe je Kristina Leko koja  putem Izložbe dokumentarističkim, kulturalno – antropološkim te umjetničkim metodama i strategijama reinterpretira socijalno-ekonomsku studiju Rudolfa Bičanića iz 1936.g.

Namjenjena je upoznavanju s pričama suvremenih (stvarnih) obitelji raznih krajeva Hrvatske i BiH: Vis, Korenica, Šibenik, Drniš, Borovo, Tijarica, Livno i Višnjica. Naglasak  rasprave s učenicima stavljen je na pitanja održivog razvoja i očuvanja okoliša, ekonomske snalažljivosti u narodu, malih gospodarstava, iskorištavanja prirodnih resursa, korupcije, s naglaskom na goruću problematiku iseljavanja mladih.

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA GLIBO  datum: 4. 12. 2017. 12:47

Reboot Infogamer

21. studenoga 2017. učenici 4.a i 4.b posjetili su Reboot Infogamer na kojem su predstavljene najnovije igre i hardveri, developeri, VR hardveri, analogne igre i međunarodni eSports turniri. Voditelji V. Todorović i S. Malović

  :: opširnije :: 


objavio: Biserka Kuzmić  datum: 28. 11. 2017. 10:54

Terenska nastava Etike i Politike i gospodarstva Vijest ima dokument u privitku

Posjeta Islamskom centru, Zagrebačkoj katedrali, Hrvatskom saboru, Hrvatskom narodnom kazalištu i drugim znamenitostima grada Zagreba.

Pogledajte prezentaciju.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2017. 16:45

"I u mom gradu Vukovar svijetli"

Strukovna škola Sisak i ove je godine obilježila Dan sjećanja na žrtvu Vukovara te se paljenjem svijeća uključila u akciju "I u mom gradu Vukovar svijetli" pokrenutu 1999. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Snježana Matić  datum: 17. 11. 2017. 18:11

Čajanka u 4.a

Prošli tjedan sat Hrvatskoga jezika bio je „posebniji“ od drugih.

Uz prezentaciju o Marcelu Proustu i njegovom romanu „Combray“ upriličili smo čajanku u 4.a, te uz topli čaj  i Proustove madeleine (koje smo probali zahvaljujući Gabrijeli i Karlu), shvatili osnovne elemente Proustove poetike - vrijednost prošlosti u čovjekovom životu i što znači kada uspomene iz djetinjstva potaknu osjetilni dojmovi iz stvarnosti. Uz čajanku i prezentaciju, Proustove ideje postale su nam puno bliskije i pristupačnije (iako smo, priznajemo, imali poteškoća tijekom čitanja😁). Da parafraziramo ovog velikog francuskoga pisca, jednog od utemeljitelja modernoga europskog romana – uspomene imaju dušu i daju nam životnu snagu koja nas nadahnjuje.

  :: opširnije :: 


objavio: renata šurlan  datum: 30. 10. 2017. 14:40

Dani kruha 2017. Vijest ima dokument u privitku

Naši vrijedni učenici koji se školuju u zanimanju pomoćni cvjećar uz pomoć mentorice Sanjice Ladešić  i školske knjižničarke Valentine Kardaš obilježili su Dane kruha prigodnom izložbom plodova našeg zavičaja, kruha i pekarskih proizvoda. Postavili su i izložbu svojih radova izrađenih na praktičnoj nastavi - slike izrađene u quilling tehnici.

Prezentaciju radova možete pogledati u priloženim dokumentima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Obradović  datum: 19. 10. 2017. 15:54

Posjet Vukovaru

Dana 16.10.2017. učenici 1.a i 4.a razreda išli su na stručnu ekskurziju u Vukovar gdje su posjetili: Muzej Mjesta sjećanja u bolnici 1991., Spomen dom i Masovnu grobnicu Ovčara i  Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata. Budući da je 16. 10. obljetnica pogibije jednog od velikih heroja Domovinskog rata Blage Zadre, obišli su i njegov grob. Nakon obilaska, vozili su se brodom Bajadera te razgledali grad na drugi način - s Dunava.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vuković  datum: 18. 10. 2017. 16:00

#PodrzimoStrukovnoObrazovanje

Naša škola započinje kampanju #PodrziStrukovnoObrazovanje s ciljem promocije strukovnog obrazovanja diljem Republike Hrvatske. Službeni početak kampanje je 5.svibanj 2017. Pratite (i sherajte) obavijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2017. 17:31

Državno natjecanje za učenike s intelektualnim teškoćama

Državno natjecanje za učenike s intelektualnim teškoćama održano je od 7. do 9. svibnja 2017. godine u Poreču. Našu školu predstavljali su Marina Deligegić, Ana Maria Pleša, Kristijan Prikratki, Mateo Kovats i Antonio Jakupović. Učenike su pripremali i vodili nastavnici Josip Mrgan i Seada Malnar.

Pohvaljujemo ih na sudjelovanju, a posebno čestitamo Antoniju Jakupoviću na osvojenom 2. mjestu u disciplini skok u dalj s mjesta.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Obradović  datum: 10. 5. 2017. 12:39

Upute za izradbu završnog rada

Dragi maturanti!

Kako bismo vam olakšali pisanje završnog rada, napravili smo kratke upute kojih se trebate pridržavati tijekom pisanja. Također, u prilogu možete pogledati kako treba izgledati naslovna stranica i preuzeti evidencijski list. Za sva dodatna pitanja obratite se mentoru.

Upute pogledajte na stranici http://ss-strukovna-sk.skole.hr/ZRupute?news_hk=5341&news_id=751&mshow=651#mod_news

Želimo vam puno uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA GLIBO  datum: 11. 1. 2016. 17:40
» Arhiva naših vijesti    
 


Škola za život

 

Dragi naši učenici i roditelji, sve što Vas zanima  o provođenju Eksprementalnog programa "Škola za život" može naći na sljedećem linku https://skolazazivot.hr/


Lajkaj nas!

Korisni linkovi

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Udžbenici

Popis odabranih udžbenika za školsku godinu 2018./2019.

Obvezni udžbenici su označeni žutom bojom.

 

Priloženi dokumenti:
Popis udzbenika sk god2018.xls

preskoči na navigaciju